Informacija

Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 3 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.014
ABV:
4.2 %
IBU:
14
EBC:
33
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų salyklas 7.0 2.500
CaraCrystal 120.1 0.200
Biržų salyklas (lengvai skrudintas) 50.0 0.200
Special B 400.3 0.150
      3.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Skirsnemunės 1.7 40 60
Skirsnemunės 1.7 20 10
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 6.0 70

Pastabos

Salinimas:

52 laipsniai - 20 min.
65 laipsniai - 60 min.
72 laipsniai - 90 min.

Salyklo paruošimas:

200 g. salyklo paskleidžiama skardoje. Temperatūra (orkaitės) iš lėto keliama (žingsniai 50, 100, 180) iki 180 laipsnių. Tada pakepinama 10-15 min.

Komentarai

  • vapas

    2011 m. Lapkričio 12 d.
    Labai lengvas elis. Būtų pats tas vasarą Skirsnemunėje :)
  • Dainius

    2011 m. Gruodžio 6 d.
    Smagiai geriasi, bet iš kur tas malonus kvietinio alaus skonis atsiranda?
  • runce

    2011 m. Gruodžio 6 d.
    99,99proc. iš mielių. jos stipraus angliško charakterio, daug esterių. pats ne kartą gerdamas alį su jom, pagalvojau, kad kvietinis išeitų. p.s. labai tinka porteriams :)
  • konung

    2012 m. Sausio 21 d.
    Patikrinsim "kvietinio" prieskonio kilmę. Viena hipotezė, kad tai mielės, kita, kad tai apyniai (galbūt su dalelėm laukinių mielių?). Antras virimas darytas su S04. Lauksim rezultatų.
  • konung

    2012 m. Vasario 11 d.
    Vistik reiktų pasakyti, kad minėtas prieskonis atsiranda labiau nuo mauribrew mielių. Ar bent jau jos sustiprina jį. Su S04 tik iš tolo galima jausti tą kvietiškumą. Šį kartą labiau dominuoja salyklo skonis.
Prisijungę aludariai