Receptas / Skirsnemunės elis
Informacija
Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 3 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.2 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
33
|
|
IBU/OG:
0.30
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Biržų salyklas | 7.0 | 2.500 | 82.0 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.200 | 6.6 | |
Biržų salyklas (lengvai skrudintas) | 50.0 | 0.200 | 6.6 | |
Special B | 400.3 | 0.150 | 4.9 | |
3.050 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Skirsnemunės | 1.7 | 40 | 60 | |
Skirsnemunės | 1.7 | 20 | 10 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 6.0 | 70 |
Pastabos
Salinimas:
52 laipsniai - 20 min.
65 laipsniai - 60 min.
72 laipsniai - 90 min.
Salyklo paruošimas:
200 g. salyklo paskleidžiama skardoje. Temperatūra (orkaitės) iš lėto keliama (žingsniai 50, 100, 180) iki 180 laipsnių. Tada pakepinama 10-15 min.
52 laipsniai - 20 min.
65 laipsniai - 60 min.
72 laipsniai - 90 min.
Salyklo paruošimas:
200 g. salyklo paskleidžiama skardoje. Temperatūra (orkaitės) iš lėto keliama (žingsniai 50, 100, 180) iki 180 laipsnių. Tada pakepinama 10-15 min.
vapas
2011 m. Lapkričio 12 d.Dainius
2011 m. Gruodžio 6 d.runce
2011 m. Gruodžio 6 d.konung
2012 m. Sausio 21 d.konung
2012 m. Vasario 11 d.