Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. liepos 9 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. liepos 20 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.013
ABV:
4.7 %
IBU:
36
EBC:
14
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.440
Bazinis salyklas kepintas šlapias keptuvėje* 50.0 0.560
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 10 60
Columbus 16.0 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M10 Workhorse (šlapios, naudotos) 30.0 73

Pastabos

* Išmirkytas salyklas pakepintas ant keptuvės. Kepintas tol, kol lieka sausas ir traškus. Spalva įgavo vos pastebimo geltonumo su pavieniais tamsesniais grūdais.

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 75 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra xxºC)
Prisijungę aludariai