Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. liepos 14 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 29 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.013
ABV:
4.8 %
IBU:
32
EBC:
13
IBU/OG:
0.65
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 15 60
Cascade 5.0 15 10
Cascade 5.0 15 0
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M10 Workhorse (šlapios, naudotos) 30.0 74

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 75 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai