Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
92 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 10 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.017
ABV:
5.9 %
IBU:
21
EBC:
19
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.500
Miuncheno salyklas 15.0 2.500
Skrudinti miežiai 1000.8 0.050
      6.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 6.0 40 60
Spalt Select (German) 6.0 10 20
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 trečio naudojimo. 12.0 73

Pastabos

12L 52C > 47C 30min
10L 100C > 68C 80min
dekokcija 8.5L, spirti iki virimo, virti 30min. grąžinti. (dekokciją paimti praėjus 40min nuo 68C pradžios)
78C10min. tekinti.

40/60 krano/RO +5g CaCl2x6H2O /10L
Ca 131
Mg 20
SO4 47
Na 27
Cl 195
HCO3 156

RA ~ 22

pH ~ 5.7 (vėl nieko gero)

Komentarai

  • runce

    2011 m. Lapkričio 16 d.
    alus visai kitoks nei kiti mano, greičiausiai dėl vandens. labai ryškus salyklo skonis (kiek perdaug chloridų). primena mažųjų bravorų tamsius alus. šiaip skanus
Prisijungę aludariai