Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugpjūčio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 29 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.012
ABV:
5.1 %
IBU:
29
EBC:
28
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Skrudinti miežiai 1006.8 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 15 60
Nugget 12.8 5 0
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M03 UK Dark Ale (šlapios, naudotos) 60.0 76

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~63ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai