Receptas / Erstikio PAGRANDUKAS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugpjūčio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 29 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.68
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.500 | 86.4 | |
Medus | 2.0 | 0.450 | 11.1 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.5 | |
4.050 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M07 British Ale | 10.0 | 88 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)