Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugpjūčio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 29 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.006
ABV:
5.8 %
IBU:
34
EBC:
13
IBU/OG:
0.68
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.500
Medus 2.0 0.450
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      4.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 13.5 15 60
Cascade 5.0 15 15
Cascade 5.0 16 0
      46  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale 10.0 88

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai