Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugsėjo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gruodžio 21 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.2 %
IBU:
20
EBC:
10
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen salyklas, Aluteks 4.0 3.460
BEST Kvietinis salyklas 4.0 1.000
BEST Munich salyklas 15.0 0.540
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.200
BEST Caramel Aromatic salyklas 50.0 0.170
      5.370

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Green Bullet (New Zealand) 12.5 10 60
Green Bullet (New Zealand) 12.5 10 15
Green Bullet (New Zealand) 12.5 5 1
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale 12.0 76

Pastabos

Virimas 2015 09 05
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=4XX44FX
Uzmaisymas 1:2,83 prie 47C.
Salinimas:
45C - 5min.
55C - 10min.
66C - 30min.
73C - 30min.
78C - 10min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas prasidejo anksti ryte. alaus T-24C. Po pietu Išnešta į rūsį, vakare alus 23C. Burbuliavimas labai intensyvus.
Burbuliavimas baigėsi 2015 09 08, 1.014, 18C.
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui 2015 09 11, 1.012
Pilstymas - 2015 09 15 - 1.011

2015 12 21 išgertas paskutinis butelis: tvirto kūno, karbonizacija aukšta, puta tiršta ir patvari, skonis geras

Prisijungę aludariai