Receptas / Blonde ale 2015 09 05
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugsėjo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gruodžio 21 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.38
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsen salyklas, Aluteks | 4.0 | 3.460 | 64.4 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 1.000 | 18.6 | |
BEST Munich salyklas | 15.0 | 0.540 | 10.1 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.200 | 3.7 | |
BEST Caramel Aromatic salyklas | 50.0 | 0.170 | 3.2 | |
5.370 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Green Bullet (New Zealand) | 12.5 | 10 | 60 | |
Green Bullet (New Zealand) | 12.5 | 10 | 15 | |
Green Bullet (New Zealand) | 12.5 | 5 | 1 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M07 British Ale | 12.0 | 76 |
Pastabos
Virimas 2015 09 05
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=4XX44FX
Uzmaisymas 1:2,83 prie 47C.
Salinimas:
45C - 5min.
55C - 10min.
66C - 30min.
73C - 30min.
78C - 10min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas prasidejo anksti ryte. alaus T-24C. Po pietu Išnešta į rūsį, vakare alus 23C. Burbuliavimas labai intensyvus.
Burbuliavimas baigėsi 2015 09 08, 1.014, 18C.
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui 2015 09 11, 1.012
Pilstymas - 2015 09 15 - 1.011
2015 12 21 išgertas paskutinis butelis: tvirto kūno, karbonizacija aukšta, puta tiršta ir patvari, skonis geras