Informacija

Kiekis:
29 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 19 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.2 %
IBU:
26
EBC:
14
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Sambariai 2011

    2011 m. spalio 9 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Eksperimentinis alus

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Žirniai 3.0 0.400
CaraCrystal (Gamintas namuose) 120.1 0.300
Ryžiai 3.0 0.200
Grikiai 3.0 0.150
Miežiniai dribsniai 3.0 0.090
Perlinės kruopos 3.0 0.070
Kukurūzų dribsniai 3.0 0.040
      7.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 60
Tradition (German) 6.0 15 20
Tradition (German) 6.0 10 7
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 75

Pastabos

Alus virtas sausio pirmą dieną, taigi jau gan seniai geriamas. Viriau tam, kad būtų ką gerti kol bręsta lageriai :) Nusprendžiau sunaudot mieles kurių galiojimo laikas baiginėjosi, tai tuo pačiu sumečiau viską ką radau po ranka. Rezultatas nustebino - įdomus aromatas ir sudėtingas skonis. Paragavus vos vos jaučiamas muncheno salyklas, o paskiau ateina skonis kurį sunku apsakyt. Manau didelę įtaką padarė mielės - kažkoks pipiringumas jaučiamas. Vienas minusas - nėra putos. Tai pirmas alus kurį ketinui bandyt pakartot :)

Komentarai

  • zaltys

    2011 m. Kovo 19 d.
    Ragautas per degustaciją Kaune.
    Visiška skonių pilnatvė, paprašiau pakartot. Bandysiu ir aš paeksperimentuot.
  • axdrius

    2011 m. Kovo 19 d.
    O tų visų kruopų niekaip neskaldei? Sumetei kaip buvo?
  • runce

    2011 m. Kovo 19 d.
    alus ir mano gomuriui pasirodė priimtinas: gan sudėtingo, tačiau pilno ir neišsišokančio skonio. tikrai vertas kartojimo :)
  • null

    2011 m. Kovo 20 d.
    kažką panašaus darausi ir aš daiginu avižų ir žirnių salyklą... pridėsiu miežių, kviečių ir rugių salyklo. Žiūrėsim, kas gausis.
  • JodaZ

    2011 m. Kovo 20 d.
    Žirnius, ryžius, grikius, perlines sumaliau su malūnėliu ir dėjau sąlinimo pradžioje viską iš kart. Dribsnių jokiais būdais neapdorojau. Beje naudojau želatinos šaukštelį nuskaidrint antrinėje.
Prisijungę aludariai