Receptas / #27 - Viskas kas po ranka..
Informacija
Kiekis:
29 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 19 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.49
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 69.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 13.8 | |
Žirniai | 3.0 | 0.400 | 5.5 | |
CaraCrystal (Gamintas namuose) | 120.1 | 0.300 | 4.1 | |
Ryžiai | 3.0 | 0.200 | 2.8 | |
Grikiai | 3.0 | 0.150 | 2.1 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.090 | 1.2 | |
Perlinės kruopos | 3.0 | 0.070 | 1.0 | |
Kukurūzų dribsniai | 3.0 | 0.040 | 0.6 | |
7.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 20 | 60 | |
Tradition (German) | 6.0 | 15 | 20 | |
Tradition (German) | 6.0 | 10 | 7 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Alus virtas sausio pirmą dieną, taigi jau gan seniai geriamas. Viriau tam, kad būtų ką gerti kol bręsta lageriai :) Nusprendžiau sunaudot mieles kurių galiojimo laikas baiginėjosi, tai tuo pačiu sumečiau viską ką radau po ranka. Rezultatas nustebino - įdomus aromatas ir sudėtingas skonis. Paragavus vos vos jaučiamas muncheno salyklas, o paskiau ateina skonis kurį sunku apsakyt. Manau didelę įtaką padarė mielės - kažkoks pipiringumas jaučiamas. Vienas minusas - nėra putos. Tai pirmas alus kurį ketinui bandyt pakartot :)
Komentarai
-
zaltys
2011 m. Kovo 19 d.Ragautas per degustaciją Kaune.
Visiška skonių pilnatvė, paprašiau pakartot. Bandysiu ir aš paeksperimentuot. -
axdrius
2011 m. Kovo 19 d.O tų visų kruopų niekaip neskaldei? Sumetei kaip buvo? -
runce
2011 m. Kovo 19 d.alus ir mano gomuriui pasirodė priimtinas: gan sudėtingo, tačiau pilno ir neišsišokančio skonio. tikrai vertas kartojimo :) -
null
2011 m. Kovo 20 d.kažką panašaus darausi ir aš daiginu avižų ir žirnių salyklą... pridėsiu miežių, kviečių ir rugių salyklo. Žiūrėsim, kas gausis. -
JodaZ
2011 m. Kovo 20 d.Žirnius, ryžius, grikius, perlines sumaliau su malūnėliu ir dėjau sąlinimo pradžioje viską iš kart. Dribsnių jokiais būdais neapdorojau. Beje naudojau želatinos šaukštelį nuskaidrint antrinėje.
Sambariai 2011
2011 m. spalio 9 d.