Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 15 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.010
ABV:
7.1 %
IBU:
24
EBC:
18
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.500
Moliūgų citinų apelsinų sirupas/nuoviras 20.0 1.200
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Melanoidinas 70.1 0.500
      5.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 15 60
Nugget 12.0 10 30
Gvazdikėliai (nemaltas) 0.0 5 10
Muskatas (maltas) 0.0 5 10
Cinamonas (maltas) 0.0 10 10
Kvapnieji pipirai (nemaltas) 0.0 5 10
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham II generacijos 0.0 84

Pastabos

Daug kas nužiūreta nuo Arčio "Moliūgėlis"

Komentarai

  • Varliamushys

    2012 m. Kovo 14 d.
    Manau, kad gvazdikėlio per daug, o gal net jo ir nereikėjo. Šiaip skonis tikrai įdomus. Atbaidei mane nuo eksperimenavimo su gvazdikėliu, kaip aš tave atbaidžiau nuo čiobrelio :)
  • vidmantas

    2012 m. Kovo 14 d.
    Jo, ir jis nė velnio nenurimo per tiek laiko. Šiaip dar reiktų gerai pagalvot kas ten rėžia per skonį. Gvazdikai ar pipirai?
  • Artis

    2012 m. Kovo 14 d.
    Neragavau, bet įtariu, kad Gvazdikėliai. Norėčiau paragauti. Galima pasimainyti :)
  • vidmantas

    2012 m. Kovo 14 d.
    Galim, dar turiu. Palaikysiu, pasitaikius progai kaip nors įduosiu.
    Aš visą laiką gavojau kad gvazdikai, ir per susitikimą viena nuomonė buvo kad čia būtent pipirai. Viriau sriubą ir padauginau pipirų, skonis panašus.
  • Žaldokas

    2012 m. Kovo 15 d.
    Jo, su tais prieskoniai reikia atsargiai. Ir su laiku kas blogiausia tie nepageidautini tik ryškėja tarpe kitų "apvalėjančių" komponentų. Man taip atsitiko su čiobreliais, taip pat ir su kitu. Kol kas neišduosiu, žadu jo atvežti į šiandienos susitikimą.
Prisijungę aludariai