Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugsėjo 27 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 7 d.

Parametrai

OG:
1.111
FG:
1.034
ABV:
10.0 %
IBU:
68
EBC:
105
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 4.500
Golden Promise Pale Ale 6.0 3.400
BEST Special X salyklas 350.3 0.500
Brown Malt 150.1 0.300
BEST Rūkytas salyklas 6.0 0.300
BEST Chocolate salyklas 906.7 0.200
Avižiniai dribsniai 4.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1407.1 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 906.7 0.100
Konditerinis cukrus (rudas) 500.4 0.100
      9.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 12.0 33 45
Chinook 12.0 33 30
Chinook 12.0 33 15
      99  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 69

Pastabos

20 skrudinto ąžuolo išmirkyto viskyje į pirminės pabaigą 4 dienom...

Komentarai

  • Nemas

    2015 m. Spalio 1 d.
    Neturi minties daryti dviejų dalių tekinimą ? Ta prasme šviesiuosius sąlyklus  (misą) skelt pusiau ir išsitekinti atskirai dėl efektyvumo... . Gal ir nusišneku, bet per tą 8 kg sluoksnį, manau, sunkiai išsiplauna visas gėris... .
    Šiaip tai skaniai tas receptas atrodo.. . Rūkytą salyklą jau ne pirmą kart dedi į stautą?
  • vidmantas

    2015 m. Spalio 1 d.
    Nekilo tokia mintis. Verdant papiktintą alų samoningai ne iki galo išplaunu salyklus, mažiau kaip sakant skiedžiu galutinį tankį. Nebent antram alui galima būtų dar prisileisti. Kitas variantas-prisitekinti marias silpnesnės misos ir nugarinti belekiek. Tuomet efektyvumas sukiltų. Ne man tas vargas. Šiuo atveju ir parinkau 60% efektyvumą. Rūkyto nenaudojau dar staute...
Prisijungę aludariai