Receptas / Kalėdos Darbėnuose
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
46 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. spalio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. sausio 3 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
46
|
|
IBU/OG:
0.58
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Vienna salyklas | 6.0 | 5.000 | 70.1 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 14.0 | |
Angliškas „Crystal malt | 150.1 | 0.400 | 5.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.320 | 4.5 | |
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 0.210 | 2.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 805.6 | 0.200 | 2.8 | |
7.130 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 7.0 | 25 | 60 | |
Northern Brewer (German) | 7.0 | 13 | 10 | |
38 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Pastabos
Papildomai dėta aromatui (10 min.):
67g cinamono lazdelių
80g šviečiai luptų apelsino žievelių (be baltos odos)
10g gvazdikėlių (nemaltų)
4g kardamono (nemalto)
Salinimas:
20 min. - 40°C
20 min. - 50°C
90 min. - 60°C
Tekinimas - 78°C
67g cinamono lazdelių
80g šviečiai luptų apelsino žievelių (be baltos odos)
10g gvazdikėlių (nemaltų)
4g kardamono (nemalto)
Salinimas:
20 min. - 40°C
20 min. - 50°C
90 min. - 60°C
Tekinimas - 78°C