Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. spalio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. spalio 30 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.010
ABV:
5.0 %
IBU:
35
EBC:
10
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 240.2 0.050
      3.950

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 14.0 17 60
      17  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale (senos, naudotos) 60.0 79

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai