Receptas / Erstikio LAPKRIČIO PORTERIS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. spalio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 10 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
42
|
|
IBU/OG:
0.60
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.100 | 91.1 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.300 | 6.7 | |
Juodas salyklas | 1206.9 | 0.100 | 2.2 | |
4.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M79 Burton Union | 10.0 | 75 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 16ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 16ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)