Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. spalio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 10 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
5.0 %
IBU:
31
EBC:
42
IBU/OG:
0.60
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.100
Karamelinis salyklas 240.2 0.300
Juodas salyklas 1206.9 0.100
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 17.0 12 60
Cascade 5.0 15 15
      27  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M79 Burton Union 10.0 75

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 16ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai