Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. spalio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 19 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.009
ABV:
5.3 %
IBU:
31
EBC:
10
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.950
Karamelinis salyklas 240.2 0.050
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 17.0 15 60
Cascade 5.0 15 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M79 Burton Union (šlapios, naudotos) 12.0 81

Pastabos

https://lt.wikipedia.org/wiki/Kruopi%C5%B3_herbas

Salyklo malimas:

1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai