Receptas / '67' Kvietis Gediminui
Informacija
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.25
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (Čekija) | 3.0 | 3.000 | 60.0 | |
Miežių salyklas (Čekija) | 3.0 | 2.000 | 40.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cascade (U.S.) | 5.0 | 7 | 45 | |
Willamette | 4.8 | 7 | 45 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 7 | 30 | |
Willamette | 4.8 | 7 | 30 | |
Kalendra (traiškyta) | 1.0 | 3 | 15 | |
Curacao | 1.0 | 10 | 15 | |
3 apelsinai | 1.0 | 0 | 10 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 7 | 10 | |
Willamette | 4.8 | 7 | 10 | |
3 Apelsinų žievelės (nutarkuotos) | 1.0 | 0 | 1 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M20 Bavarian Wheat | 12.0 | 65 |
Pastabos
Vanduo/grudai 3,6/1 33,3% RO salinime
30-30min (maltazės fermento aktyvumui padidinti, siekiant vėliau išgauti didesnę gliukozės koncentraciją)
Išimam 25% misos ir kaitinam iki 63
Laikom 30min (ß-amilazė->maltozė)
63 verčiam atgal į bendrą kuri buvo laikoma 30 laipsniu
Misa sukyla iki 40 laipsnių
Laikom 30min (maltazė -> gliukozė)
Praleidžiam ß-amilazę ir keliam iki 72
Laikom 30 min (α-amilazė -> Dextrin)
Keliam iki 78, laikom 10
Out
Visas šis briedas skirtas išgauti daugiau bananinių esterių
pagal "The New Brewer November/December 2009"
Nemas
2015 m. Lapkričio 2 d.vidmantas
2015 m. Lapkričio 3 d.P.S. Čia gal daugiau galėtų mūsų Mikkeller'is, oi, Peckelis pakomentuoti