Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. spalio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 6 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.020
ABV:
4.8 %
IBU:
14
EBC:
6
IBU/OG:
0.25
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (Čekija) 3.0 3.000
Miežių salyklas (Čekija) 3.0 2.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (U.S.) 5.0 7 45
Willamette 4.8 7 45
Cascade (U.S.) 5.0 7 30
Willamette 4.8 7 30
Curacao 1.0 10 15
Kalendra (traiškyta) 1.0 3 15
3 apelsinai 1.0 0 10
Cascade (U.S.) 5.0 7 10
Willamette 4.8 7 10
3 Apelsinų žievelės (nutarkuotos) 1.0 0 1
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M20 Bavarian Wheat 12.0 65

Pastabos

Vanduo/grudai 3,6/1 33,3% RO salinime 30-30min (maltazės fermento aktyvumui padidinti, siekiant vėliau išgauti didesnę gliukozės koncentraciją) Išimam 25% misos ir kaitinam iki 63 Laikom 30min (ß-amilazė->maltozė) 63 verčiam atgal į bendrą kuri buvo laikoma 30 laipsniu Misa sukyla iki 40 laipsnių Laikom 30min (maltazė -> gliukozė) Praleidžiam ß-amilazę ir keliam iki 72 Laikom 30 min (α-amilazė -> Dextrin) Keliam iki 78, laikom 10 Out Visas šis briedas skirtas išgauti daugiau bananinių esterių pagal "The New Brewer November/December 2009"

Komentarai

  • Nemas

    2015 m. Lapkričio 2 d.
    Jopapa... išdžiūvo smegenys begeriant informaciją... va šito tai norėsiu paragauti... . Net seilė nutyso... Skonių jūra turėtų būti.
  • vidmantas

    2015 m. Lapkričio 3 d.  
    Bent jau geriamo tikiuosi ir aš. Šiuo būdu salinant prieš tai darytą kvietinį rezultatas mane tenkino. Nelabai suprantu kas ką įtakoja, bet alus ir po mėnesio ar daugiau išliko labai švelnus. Ko nepasakyčiau apie ankstesnius kvietinius, kurie linkę būdavo iš lėto rūgštėti.
    P.S. Čia gal daugiau galėtų mūsų Mikkeller'is, oi, Peckelis pakomentuoti
Prisijungę aludariai