Receptas / Erstikio EILINIS BITERIS
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.036
|
|
FG:
1.007
|
|
ABV:
3.9 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.76
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 2.000 | 88.5 | |
Kvietinis salyklas (iš Alutekso) | 3.0 | 0.200 | 8.8 | |
Karamelinis salyklas (iš Alutekso) | 220.2 | 0.050 | 2.2 | |
Degintas salyklas (iš Alutekso) | 1200.9 | 0.010 | 0.4 | |
2.260 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, prieš kai kartą naudotos) | 40.0 | 82 |
Pastabos
Salinimas:
-Pirmas užpylimas: 4,5L(61ºC);
4,5L / 2,26kg = 2 (laikom 20 min); Mentalo tūris 5,34L, temperatūra 53ºC.
-Antras užpylimas: 2,3L(100ºC);
6,8L / 2,26kg = 3 (laikom 75 min); Mentalo tūris 7,34L, temperatūta 65ºC.
-Tekinimas;
Fermentacija:
pirminė -5 dienos
antrinė -be antrinės
-Pirmas užpylimas: 4,5L(61ºC);
4,5L / 2,26kg = 2 (laikom 20 min); Mentalo tūris 5,34L, temperatūra 53ºC.
-Antras užpylimas: 2,3L(100ºC);
6,8L / 2,26kg = 3 (laikom 75 min); Mentalo tūris 7,34L, temperatūta 65ºC.
-Tekinimas;
Fermentacija:
pirminė -5 dienos
antrinė -be antrinės
erstikis
2011 m. Lapkričio 15 d.erstikis
2011 m. Lapkričio 16 d.erstikis
2011 m. Lapkričio 17 d.