Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
63 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.036
FG:
1.007
ABV:
3.9 %
IBU:
28
EBC:
15
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 2.000
Kvietinis salyklas (iš Alutekso) 3.0 0.200
Karamelinis salyklas (iš Alutekso) 220.2 0.050
Degintas salyklas (iš Alutekso) 1200.9 0.010
      2.260

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 5 60
Nugget 15.0 7 15
      12  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, prieš kai kartą naudotos) 40.0 82

Pastabos

Salinimas:
-Pirmas užpylimas: 4,5L(61ºC);
4,5L / 2,26kg = 2 (laikom 20 min); Mentalo tūris 5,34L, temperatūra 53ºC.
-Antras užpylimas: 2,3L(100ºC);
6,8L / 2,26kg = 3 (laikom 75 min); Mentalo tūris 7,34L, temperatūta 65ºC.
-Tekinimas;

Fermentacija:
pirminė -5 dienos
antrinė -be antrinės

Komentarai

  • erstikis

    2011 m. Lapkričio 15 d.
    Tiesioginė transliacija. Kaip tik dabar salinu tokiu metodu, kaip parašyta recepte. Pradėjau 65C restą.
  • erstikis

    2011 m. Lapkričio 16 d.
    Efektyvumas šiaip sau. Pirmą kartą salinau ir tekinau tame pačiame šaltkrepšyje, bet tekinimo metu padariau klaidų, reikia tobulinti tekinimo technologiją.
  • erstikis

    2011 m. Lapkričio 17 d.
    Niekad nebuvau daręs silpnesnio negu 4% alaus. Burbuliavimas truko puse paros ir nurimo. Palaikysiu ant mielių dar 4 paras ir pilstysiu. Įdomu koks bus alaus kūnas ir šiaip skonis.
Prisijungę aludariai