Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 12 d.

Parametrai

OG:
1.072
FG:
1.019
ABV:
7.0 %
IBU:
74
EBC:
23
IBU/OG:
1.03
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 5.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.250
CaraCrystal 120.1 0.250
Melanoidinas 70.1 0.250
      6.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 15.0 25 60
Citra 15.0 25 15
Citra 15.0 25 10
Citra 15.0 25 5
Citra 15.0 25 1
Citra 15.0 100 0
      225  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1272: American Ale II (2l starteris) 24.0 74

Pastabos

https://www.brewtoad.com/recipes/3-floyds-zombie-dust-clone vienas iš naudotų pavyzdžių.

Sąlinimas 10min/55c; 60min( arba kol įvyks konversija)/65c; 15min/78c. Nepmirštam sąlinant pamaišyti karts nuo karto. Tekinimas 85c vandeniu.
Sausas apyniavimas galinės dvi dienos pirminės fermentacijos 50g ir galinės dvi dienos antrinės fermentacijos 50g. i antrinę + amarilo 50g?? Dar sprendžiu tą mintį dėl amarilo.

Komentarai

  • Nemas

    2015 m. Lapkričio 4 d.  
    Dėl mielių tai taip, jau turiu atsisiuntes. Dviem alum naudosiu jas, gal net trim. Dėl citros, tai vieni rašo, kad net ir per kartus tokiais kiekiais dedant citra... net nzn, noriu pasidaryti sesijinę, labiau patinkančią didesniam gėrėjų ratui. Reiks dar galvoti dėl to, gera pastaba. O va dėl miuncheno, tai visusose klonavimo bandymuose jis dėtas... Dėl 65c sąlinimo gal tu ir teisus.. šiaip taip ir sąlina, bet gal kiek kūno nuimtų protein rest? kaip manai sąlinti prie šį vis patikrinant ar įvyko konversija su jodu? ar vis dėl to sukelti temperatūrą iki 70-72 ir užbaigti konversiją taip ( mačiau bendraminčiai tai daro kiti), po to aišku kelt iki 78.

  • vidmantas

    2015 m. Lapkričio 4 d.
    Jei sugalvojai atkartoti tiesiog šį, kažkieno virimą, tai pasirinkimo kaip ir neturi :) Nors nelabai šis alus man į sesijinius paišosi.. Baltymų pauzė nėra būtina, salyklai,tavo pasirinkti jau modifikuoti. Baltymų nelabai kas belikę. Lietuviškam aš vis dar darau. Tavo pagrindinis galvos skausmas turėtų būti vanduo...Norint sužinoti ką norėjo perteikti šio recepto autorius. Tai išspręstų ir efektyvumo ir atšiauraus, neapyniško kartumo problemas, su kuriomis buvai susidūręs INZUS ipoje. Jodo testas gal ir nepamaišytų jei turi bėdų su efektyvumu. Aš nedarau. Ties 72 aš dažniausia pailsiu 10 min.
  • Nemas

    2015 m. Lapkričio 4 d.  
    Darant šį receptą atsižvelgta į keturis šaltinius, plius begalės šio recepto kartojimų ir komentarų. Taip dėl vandens tu teisus, jodo testavimui jau turiu, ph ir kietumo matavimo prietaisai pakeliui, vanduo šaltinio, bet galas žino kas per velnias ten, nors tyrimus turiu, bet pagal alualus straipsnį jie beverčiai.
  • Varnalėša

    2015 m. Lapkričio 26 d.
    Gal jau ragavai? Kaip gavosi?
  • Nemas

    2015 m. Lapkričio 28 d.
    Sveikas, oj dar tikrai ne, 20d supyliau antrinėn. vakar įdėti apyniai sausam fermentavimui, tai sekmadienį nusimato pilstymas. Pačio nebus namie, tai reikalus užbaigsiu ne aš. Net ir pačiam įdomu, nes šiaip labai jau drumstas dar buvo, net ir pilant į antrinę, mat išviręs stengiausi maksimaliai sunaudoti visą kvapų gėrį. Kad ir kaip būtų gaila, bet stebuklo nesitikiu, nes vienos būtiniausių sąlygų negalėjau išpildyti: temperatūros kontrolė.. Nes negavau kontrolerio ir negalėjau pasidaryti fermetavimo spintos. Kadangi gyvenu gana sename name, tai temperatūros šokinėja nuo 14 iki 23.. o tai jau lb žiauru... . Bet ragavimas nusimato per kalėdas, aprašysiu įspūdžius, jei nepamiršiu. :)
Prisijungę aludariai