Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gruodžio 28 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.007
ABV:
5.8 %
IBU:
30
EBC:
70
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.600
BEST Chocolate salyklas 905.7 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.400
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 17.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M79 Burton Union (šlapios, naudotos) 12.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~62ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai