Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. sausio 6 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.012
ABV:
4.9 %
IBU:
34
EBC:
10
IBU/OG:
0.68
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.950
Karamelinis salyklas 240.2 0.050
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 17.0 6 60
Columbus 17.0 8 45
Cascade 5.0 10 15
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale 12.0 76

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
Prisijungę aludariai