Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 7 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.016
ABV:
6.3 %
IBU:
27
EBC:
47
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 2.800
CaraCrystal 120.1 0.350
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.080
Skrudinti miežiai 1000.8 0.010
      3.240

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 5.0 25 60
Kent Golding (U.K.) 4.0 5 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Pastabos

Bandymas išvirti Gedimino pilies rudąjį elį iš salyklo: perdarytas receptas, atsisakyta cukraus.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.7

(2 balsai)

Komentarai

  • GiN

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    Šiam virimui pirmą kartą naudojau šaltkrepšį (salinimui). Manau, kad pasiteisino - labai gerai laikėsi temperatūra. Taip pat labai džiaugiuosi aušinimo spirale (vis dar). Visai kitas malonumas aušint su ja :)
  • GiN

    2011 m. Lapkričio 21 d.
    Paragavau po 7 dienų fermentacijos, FG dar nepasiekė, tai nepilsčiau. Bet gana stipriai skiriasi nuo ekstraktinės versijos. Labai stipriai dominuoja skrudinti salyklai. Mirkymo atveju jie duodavo daug švelnesnį skonį, nors manau brandinimas turėtų išlyginti.
  • audryla

    2011 m. Lapkričio 22 d.
    O Tu FG ragaudamas nustatai? :-)
  • GiN

    2011 m. Lapkričio 22 d.
    Ne, FG su prietaisu, o skonį - ragaudamas :) Kai nusipilu matavimui 100 g, tai negi paskui išpilsi Dievo dovaną, tenka išgert :)
  • Dainius

    2012 m. Sausio 11 d.
    Ir ką tu pasakysi, labai geras, solidus alus!
    Karsteri, tada ir salyklai pasirodo. Laukiam paskesnių versijų rudojo :)
Prisijungę aludariai