Receptas / Gedimino pilies rudasis elis - 3
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 7 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
47
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 4.0 | 2.800 | 86.4 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.350 | 10.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.080 | 2.5 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.010 | 0.3 | |
3.240 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 25 | 60 | |
Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 5 | 15 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Bandymas išvirti Gedimino pilies rudąjį elį iš salyklo: perdarytas receptas, atsisakyta cukraus.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.7
(2 balsai)
Komentarai
-
GiN
2011 m. Lapkričio 13 d.Šiam virimui pirmą kartą naudojau šaltkrepšį (salinimui). Manau, kad pasiteisino - labai gerai laikėsi temperatūra. Taip pat labai džiaugiuosi aušinimo spirale (vis dar). Visai kitas malonumas aušint su ja :) -
GiN
2011 m. Lapkričio 21 d.Paragavau po 7 dienų fermentacijos, FG dar nepasiekė, tai nepilsčiau. Bet gana stipriai skiriasi nuo ekstraktinės versijos. Labai stipriai dominuoja skrudinti salyklai. Mirkymo atveju jie duodavo daug švelnesnį skonį, nors manau brandinimas turėtų išlyginti. -
audryla
2011 m. Lapkričio 22 d.O Tu FG ragaudamas nustatai? :-) -
GiN
2011 m. Lapkričio 22 d.Ne, FG su prietaisu, o skonį - ragaudamas :) Kai nusipilu matavimui 100 g, tai negi paskui išpilsi Dievo dovaną, tenka išgert :) -
Dainius
2012 m. Sausio 11 d.Ir ką tu pasakysi, labai geras, solidus alus!
Karsteri, tada ir salyklai pasirodo. Laukiam paskesnių versijų rudojo :)
7.6
ryškus skrudinto salyklo, karamelės aromatas. Apynių aromato neaptikta visai
Labai drumstas, neskaidrus, šokolado rudumo. Pūta nedidelė, bet laikosi ant paviršiaus.
saldus šokoladas ir vos juntama kartelė. Galima atrasti vaisių skonių
vidutinės karbonizacijos, pilo kūno. Ilgai išlieka ant liežuvio poskonis ir lengvas kartumas
Geras žieminis alus, maloniai geriamas. Žmonai patiko :)