Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 20 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.020
ABV:
5.9 %
IBU:
23
EBC:
20
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 1.250
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 0.800
Biržų krašto salyklas 4.0 0.470
Brewferm munich 15.0 0.450
Namų gamybos "Candi" cukrus (rudas) 3.0 0.200
Brewferm cara-crystal 120.1 0.190
      3.360

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra spurgos (JAV) 13.8 7 60
Citra spurgos (JAV) 13.8 10 5
      17  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top (antros kartos, tiesiai iš išspilstymo) 300.0 69

Pastabos

Procesas:
Strike'inam į 55c, rest 25min.
palaipsniui keliam iki 65c. (25 min)
Valandą laikom temperatūrą (65-67c).
Keliam iki 75 (55min), rest 20 min.
Ištekinam.

Apie pavadinimą: Daryta pagal (BBB) receptą, panaudojant likučius, daugiau cukraus. Blaivaus Belgo Išblaivymui.

Komentarai

  • beabras

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Pristatytas VAK susirinkime 2011 12 08.
  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Vėl gi, skonyje nežymiai dominavo Citra apyniai, kas turbūt nėra labai būdinga belgiškam eliui. Mielių chrakterio nepajaučiau.
    O šiaip toks patikimas elis, gėrėsi visai smagiai. Man patiko labiau už blaivų belgą.
  • Dainius

    2012 m. Sausio 11 d.
    Daugiau apynių negu blaiviam belge, ir tikrai labai geriamas, gaivus aliokas. Vasarą ir dar ryte būt pats tas.
Prisijungę aludariai