Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 10 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.022
ABV:
5.0 %
IBU:
58
EBC:
72
IBU/OG:
0.96
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 3.000
CaraAmber 60.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.150
CaraCrystal 120.1 0.050
      3.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Brewer's Gold (German) 4.7 50 60
Brewer's Gold (German) 4.7 30 15
Brewer's Gold (German) 4.7 20 0
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 6.0 63

Pastabos

Salinau ~55-65°C - 90 min.

Viriau naujam nerūdijančio plieno puode.
Palikau aušti kambary ir beveik po paros vakare įpučiau gyvybės :)

2 l užbėriau "Fermipan" kepimo mielių.

Beje, tai jubiliejinis, 30-tas virimas.

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Vasario 28 d.
    Bent jau kūnas tai pasitaisė, įpylus sunku nuo porterio atskirti. Tik viską gadina tas aitrus kartumas.
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Dzukai, kaip alus? Dar pirminėj?
  • dzukas

    2012 m. Kovo 25 d.
    Nea... Jau savaite buteliuose... Siandien viena pradariau... Kartus, kaip velnias, teks ilgeliau pabrandint...
  • Dainius

    2012 m. Kovo 25 d.
    Negali būt :) kai bus tinkamas, noreč ir aš paragaut.
  • dzukas

    2012 m. Kovo 26 d.
    Tai jau kaip nors sugalvosiu, kaip perduot... ;)
Prisijungę aludariai