Informacija

Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 27 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.009
ABV:
4.9 %
IBU:
42
EBC:
9
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas Alutekso) 3.0 6.700
Vienos salyklas 7.0 0.480
BEST Munich salyklas 15.0 0.400
CaraHell 25.0 0.340
Aroma 150.1 0.090
      8.010

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 12.0 40 90
Hersbrucker (German) 4.0 30 30
Hersbrucker (German) 4.0 20 10
      90  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Lager 12.0 81
MauriBrew Lager 497 12.0 81

Pastabos

24 l vandens iki 55C. Į vandenį 3g gipso; 11ml 75% H3PO4. 20 min.
Kelti ant ugnies iki 62C. 50 min.
Kelti ant ugnies iki 70C. 50 min.
I'as tekinimas 15l 78C vandeniu. Į vandenį 4.2 ml 75% H3PO4.
II'as tekinimas 15l 78C vandeniu. Į vandenį 4.2 ml 75% H3PO4.
Kerpena likus 15 min. Baigus virti, misą skelti į dvi dalis, fermentacijai skirtingomis mielėmis.
Prisijungę aludariai