Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. sausio 22 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.014
ABV:
4.8 %
IBU:
32
EBC:
13
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.950
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      4.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Green Bullet (New Zealand) 13.0 15 60
Green Bullet (New Zealand) 13.0 10 15
Green Bullet (New Zealand) 13.0 10 1
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Lager 12.0 73

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinama, verdama 5 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 20 dienų (aplinkos temperatūra 12->10ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai