Receptas / Erstikio OPEN SEASON
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. sausio 22 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.64
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.950 | 97.5 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.5 | |
4.050 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Green Bullet (New Zealand) | 13.0 | 15 | 60 | |
Green Bullet (New Zealand) | 13.0 | 10 | 15 | |
Green Bullet (New Zealand) | 13.0 | 10 | 1 | |
35 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Lager | 12.0 | 73 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinama, verdama 5 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 20 dienų (aplinkos temperatūra 12->10ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinama, verdama 5 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 20 dienų (aplinkos temperatūra 12->10ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)