Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. vasario 3 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.010
ABV:
5.9 %
IBU:
39
EBC:
14
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.400
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 17.0 15 60
Cascade 5.0 15 15
Columbus 17.0 5 1
Columbus 17.0 15 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale (šlapios, naudotos) 60.0 82

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)

Komentarai

  • Zydrius

    2016 m. Sausio 18 d.
    Ar tai Ropa?
  • erstikis

    2016 m. Sausio 18 d.
    Nesupratau klausimo.
  • Zydrius

    2016 m. Sausio 19 d.
    aš čia apie baruose esančią ropa pagalvojau pamatęs pavadinimą, kažkodėl...
  • erstikis

    2016 m. Sausio 20 d.
    Ne :) Tai APA kompanijos ROL, kurioje dirbu garbei.
Prisijungę aludariai