Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. vasario 10 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.010
ABV:
5.1 %
IBU:
27
EBC:
29
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.700
Karamelinis salyklas 240.2 0.370
Juodas salyklas 1210.9 0.020
      4.090

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 17.0 8 60
Columbus 17.0 7 15
Columbus 17.0 5 1
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Lager (Šlapios, naudotos) 12.0 79

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinama, verdama 5 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 14 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai