Receptas / Erstikio RED IPA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. vasario 4 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 14 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
47
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.81
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.000 | 80.0 | |
BEST Red X salyklas | 30.0 | 0.500 | 10.0 | |
Melanoidinas | 70.6 | 0.500 | 10.0 | |
5.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 83 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 11 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 11 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Romualdas
2016 m. Vasario 21 d.