Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. vasario 4 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 14 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.010
ABV:
6.3 %
IBU:
47
EBC:
19
IBU/OG:
0.81
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
BEST Red X salyklas 30.0 0.500
Melanoidinas 70.6 0.500
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 15 60
Columbus 13.5 15 15
Cascade 5.0 15 1
Summit 17.0 5 0
Cascade 5.8 20 0
Columbus 16.0 5 0
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 11 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)

Komentarai

  • Romualdas

    2016 m. Vasario 21 d.
    Norėčiau pasikonsultuoti dėl šio alaus gamybos. Tel:867108643
Prisijungę aludariai