Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. vasario 14 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 14 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.010
ABV:
5.1 %
IBU:
23
EBC:
13
IBU/OG:
0.48
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 241.6 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer 7.6 15 60
Northern Brewer 7.6 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew Abbaye 12.0 80

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai