Receptas / Erstikio DU VIENUOLIAI
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. balandžio 4 d.
Parametrai
OG:
1.079
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
9.7 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
30
|
|
IBU/OG:
0.22
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 69.0 | |
Dan Sukker Šviesusis Sirupas | 0.0 | 0.700 | 12.1 | |
Medus (tamsus, grikių) | 40.0 | 0.580 | 10.0 | |
Karamelinis salyklas | 242.4 | 0.300 | 5.2 | |
CaraRed salyklas | 50.0 | 0.100 | 1.7 | |
Melanoidinas | 70.8 | 0.100 | 1.7 | |
Brown Malt salyklas | 151.0 | 0.020 | 0.3 | |
5.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 11.3 | 12 | 60 | |
Brewer's Gold | 3.9 | 12 | 15 | |
24 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew Abbaye (šlapios, naudotos) | 60.0 | 94 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 13 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 13 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)