Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. balandžio 4 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.005
ABV:
9.7 %
IBU:
18
EBC:
30
IBU/OG:
0.22
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.000
Dan Sukker Šviesusis Sirupas 0.0 0.700
Medus (tamsus, grikių) 40.0 0.580
Karamelinis salyklas 242.4 0.300
CaraRed salyklas 50.0 0.100
Melanoidinas 70.8 0.100
Brown Malt salyklas 151.0 0.020
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 11.3 12 60
Brewer's Gold 3.9 12 15
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew Abbaye (šlapios, naudotos) 60.0 94

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 13 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai