Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 14 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.012
ABV:
5.7 %
IBU:
30
EBC:
14
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pils salyklas cekiskas 3.0 4.300
Miunchner salyklas 25.0 1.800
      6.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Mittelfrüh 4.2 30 90
Hallertauer Mittelfrüh 4.2 30 60
Hallertauer Mittelfrüh 4.2 40 15
ąžuolo drožlės 0.0 50 0
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEAST XL 2206 BAVARIAN LAGER 200.0 78

Pastabos

Salinimas
50C - 15min
65C - 45min
70C - 10min
Tekinimas 78C
Virimas 90min.

2,5L/kg

Šiaulų vanduo 70% RO
Ca 116____________ 35
Mg 33 ____________ 10
SO4 117____________35
Na 40 ____________ 12
Cl 18 ____________ 5
HCO3 378 _________ 113
+CaSO4 - 1.5g/10L
RA~ 37 (optimali 38)
pH ~ pamatuosim sužinosim

Komentarai

  • Modeslovas

    2012 m. Kovo 2 d.
    Kellerbieruj ažuolas ne tik tinka , bet yra būtinas :).
    Tai 50g i antrine kaip manot?
  • null

    2012 m. Kovo 2 d.
    50g bus jau normaliai jaučiama, kaip vokiškam gal dėčiau net mažiau (amerikietiškas skrudintas ąžuolas duoda viskio prieskonį, vanilė, net karamėlė jaučiama). Beje visam alui išskyrus EuroLageriui ąžuolas tinka:) Visas alus iki II pasaulinio karo buvo laikomas ir transportuojamas medinėse bačkose. Tad ąžuolas tinka tik reikia parinkti tinkamą. Angliškiems tinka stipriai skrudintas amerikietiškas ąžuolas, vokiškiem manau nuosaikiau skrudintas, belgiškiems tiktų labiau tiktų prancūziškas.
    O nuo šiol nutariau visus angliškus elius gardinti amerikietišku ąžuolu.
  • Dainius

    2012 m. Kovo 2 d.
    Vakar pilsčiau http://www.atvirasalus.lt/recipes/view/1167">Senajį tai prancūziškas ąžuolas netgi labai jaučias, malonaus prieskonio duoda. Dėjau gerus 3g į litrą, paviriau 5 min. ir 5 dienos pirminėj. Geras daiktas.
  • zaltys

    2012 m. Kovo 3 d.
    Ragauju dabar Stortebeker Kellerbier Naturbelassen atsivežtinį, nu skanu tikrai. Dar ir taurę laimėjęs pasauliniame konkurse :-) mums pats tas - natūraliai drumstas kaip privalumas (nefiltruotas, nepasterizuotas) Gaila kad tik vienas buteliukas, mielių nepadauginsiu...
  • Modeslovas

    2012 m. Kovo 4 d.
    turėjau kokis 5 butelaičius monshoffo kelerbiero. Nepagalvojau apie tokia procedūrą kaip mielių dauginimas. Sekanti karta būtinai pabandysiu, kaip tik laukiu dėžikes iš vokiečiu.
Prisijungę aludariai