Receptas / Kellerbier
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 14 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pils salyklas cekiskas | 3.0 | 4.300 | 70.5 | |
Miunchner salyklas | 25.0 | 1.800 | 29.5 | |
6.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfrüh | 4.2 | 30 | 90 | |
Hallertauer Mittelfrüh | 4.2 | 30 | 60 | |
Hallertauer Mittelfrüh | 4.2 | 40 | 15 | |
ąžuolo drožlės | 0.0 | 50 | 0 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WYEAST XL 2206 BAVARIAN LAGER | 200.0 | 78 |
Pastabos
Salinimas
50C - 15min
65C - 45min
70C - 10min
Tekinimas 78C
Virimas 90min.
2,5L/kg
Šiaulų vanduo 70% RO
Ca 116____________ 35
Mg 33 ____________ 10
SO4 117____________35
Na 40 ____________ 12
Cl 18 ____________ 5
HCO3 378 _________ 113
+CaSO4 - 1.5g/10L
RA~ 37 (optimali 38)
pH ~ pamatuosim sužinosim
50C - 15min
65C - 45min
70C - 10min
Tekinimas 78C
Virimas 90min.
2,5L/kg
Šiaulų vanduo 70% RO
Ca 116____________ 35
Mg 33 ____________ 10
SO4 117____________35
Na 40 ____________ 12
Cl 18 ____________ 5
HCO3 378 _________ 113
+CaSO4 - 1.5g/10L
RA~ 37 (optimali 38)
pH ~ pamatuosim sužinosim
Modeslovas
2012 m. Kovo 2 d.Tai 50g i antrine kaip manot?
null
2012 m. Kovo 2 d.O nuo šiol nutariau visus angliškus elius gardinti amerikietišku ąžuolu.
Dainius
2012 m. Kovo 2 d.zaltys
2012 m. Kovo 3 d.Modeslovas
2012 m. Kovo 4 d.