Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. kovo 19 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. birželio 30 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.006
ABV:
5.1 %
IBU:
22
EBC:
9
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 3.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 1.100
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.250
      4.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 4.8 10 60
Perle (DE) 7.5 6 60
Galaxy 13.2 8 15
Saaz (CZ) 3.8 10 15
Galaxy 13.2 10 5
      44  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 86

Pastabos

http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=CXDX1QX

17+19,5 vand., 2g CaSO4
25 g + 23gr + 25 g f.r. -> ph5,5 -> 5.4

52C -- 15 min
62C -- 20 min
66C -- 30 min
72C -- 20 min
76C->

Virti 90 min.


Komentarai

  • Zydrius

    2016 m. Birželio 12 d.
    eilinį kartą kaupias ašaros matant virimo efektyvumą. ar gali minkštas šulinio vanduo būt labai netinkamas gaut gerą efektyvumą? kažkaip pradėjau sekt savus virimus, ir berods šulinio vandens nėra tokie vykę efektyvumo prasme. ačiū.
  • Gytis

    2016 m. Birželio 13 d.
    Mano standartinis efektyvumas yra apie 76 proc. Čia truputį daugiau gavosi, nes sumaliau smulkiau nei įprastai. Bet gal ir nereikėjo to daryti, nes misą tekinau gal 30 min ilgiau. Tai sumoje tai ir davė pliusą.

  • Zydrius

    2016 m. Birželio 14 d.
    ir smulkiai malu, ir dvigubą dugną turiu, ir temperatūra 77-79 C stengiuos tekinant turėt. ir pirmoką antroką darau. gal neefektyvūs grūdai papuolė...
  • Gytis

    2016 m. Birželio 14 d.
    Dar nuo kiekio skaičiavimo priklauso. Aš skaičiuoju puode po virimo. Į fermenterį mažiau pakliūna. Jeigu skaičiuočiau kiekį fermenteryje, būtų mažiau.
Prisijungę aludariai