Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 17 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.012
ABV:
4.8 %
IBU:
22
EBC:
72
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Skrudinti miežiai 1000.8 0.500
CaraAmber 230.2 0.500
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.3 15 60
Hersbrucker (German) 3.7 15 30
Hersbrucker (German) 3.7 15 15
Karšto vyno priekonių mišinys (santa marija) 1.0 37 10
      82  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 75

Pastabos

jei virčiau antra karta
dėčiau 2x cinamono ir 2x apelsino žievelės
ir dėčiau ne 0,5 o 1kg karamelinio salyklo kad butų saldesnis ir sodresnis

Komentarai

  • vidmantas

    2011 m. Gruodžio 18 d.
    Tikrai nepamaišytų daugiau karamelės. Nes pasirodė šiek tiek į rūgštumo pusę. Tikiuosi nieko rimto. Jautėsi gvazdikėliai, kiti prieskoniai neintensyvūs. Razinų iš vyno prieskonių tikrai neišimčiau, ką minėjai buvai padaręs. Priešingai padauginčiau, nes abejoju ar jų buvęs kiekis būtų ką ir pakeitęs.Pritariu dėl cinamono didinimo. Šiaip geriamas...
Prisijungę aludariai