Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
62 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. gegužės 6 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.011
ABV:
3.9 %
IBU:
31
EBC:
14
IBU/OG:
0.75
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 242.2 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 11.0 15 60
Brewer's Gold 3.9 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 73

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai