Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Dead Dragon Club
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
21.0 ltr
OG:
1.052
FG:
1.010
ABV:
5.5 %
Pirminė fermentacija:
2020-10-19
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2020-11-01
Pastabos:
BEST Pale Ale salyklas 4.5kg
(iš akies nuo 5kg)
BEST Caramel Pils salyklas 0.5kg
BEST Caramel Munich III salyklas 0.1kg (iš akies, pora saujų)
BEST Caramel Pils salyklas 0.5kg
BEST Caramel Munich III salyklas 0.1kg (iš akies, pora saujų)
BEST Rūgštinis salyklas 0.1kg
Citra 5g 60min
Citra 10g flame out
Mosaic 15g flame out
Simcoe 15g flame out
Mosaic 35g whirpool prie 80 laipsnių
Citra 35g whirpool prie 80 laipsnių
Simcoe 35g whirpool prie 80 laipsnių
Mosaic 50g sausas
Citra 50g sausas
Simcoe 50g sausas
Citra 10g flame out
Mosaic 15g flame out
Simcoe 15g flame out
Mosaic 35g whirpool prie 80 laipsnių
Citra 35g whirpool prie 80 laipsnių
Simcoe 35g whirpool prie 80 laipsnių
Mosaic 50g sausas
Citra 50g sausas
Simcoe 50g sausas
Įpilta 10 litrų (+2g gipso) apie 53-54 laipsnių vandens, rodė apie 51. Po 10 minučių įpilta beveik (!) verdančio vandens, rodė 61+, pakaitintas apie 5 minutes iki maždaug 68-69 laipsnių. Po 20 minučių rodė apie 67, dar po 15 minučių rodė apie 66. Po valandos rodė apie 65 laipsnius. Pakaitinta iki 75 laipsnių, palikta 10 min, dar truputį pakaitinta, perpilta į fermenterį ir pradėta tekinti. Panaudoti 10 arbatinukų ~78-80 laipsnių vandens.
Whirpool apyniai įmesti prie 80 laipsnių, bet šaldymas išjungtas prie maždaug 65 laipsnių, dar 15 minučių buvo maišoma ir 15 minučių palikta ramiai, kol vėl įjungtas šaldymas. Mielės hidratuotos, nustatyta šaldytuvui 18 laipsnių. Į fermenterį apie 24 litrus + puodukas iš nuosėdų, OG 1.052 (!). ~Po savaitės išjungtas šaldytuvas kelioms dienoms. Sausas įdėtas antradienį ryte, nustatyta 14 laipsnių dar pirmadienį dieną, išpilstyta sekmadienio vakare po 5,5 parų, kai plnavau penktadienį vakare (netyčia, užpylėm). Pilstant kvepia labai stipriai, be to, vos ne pirmą kartą iš likučių skanus . :).