Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Dead Dragon Club
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
21.5 ltr
OG:
1.040
FG:
1.008
ABV:
4.2 %
Pirminė fermentacija:
2021-07-12
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2021-07-27
Pastabos:
BEST pale ale 4.0kg (iš akies, likučiai)
BEST Caramel Pils 0.5kg
BEST Caramel Munich III 0.05kg (sauja)
Mosaic 15g 5min
Citra 15g 5min
Simcoe 15g 5min
Mosaic 35g whirpool prie 75 laipsnių
Citra 35g whirpool prie 75 laipsnių
Simcoe 35g whirpool prie 75 laipsnių
Mosaic 50g sausam
Citra 50g sausam
Simcoe 50g sausam
Mangrove Jacks's Hophead M66
Salyklas supiltas į maždaug 71-72 laipsnių 14 litrų vandenį, išmaišytas rodė 66+, po pusvalandžio rodė 64,5, po 50 minučių įjungta kaitlentė maždaug minutei, rodė 66+. Po maždaug 65-70 minučių pakelta iki 76-78 laipsnių ir perpilta į fermenterį. Apsideginau. Pasiilsėjo kol išploviau puodą. Tekinta lėtai, papildant 78 laipsnių vandeniu.
BEST Caramel Pils 0.5kg
BEST Caramel Munich III 0.05kg (sauja)
Mosaic 15g 5min
Citra 15g 5min
Simcoe 15g 5min
Mosaic 35g whirpool prie 75 laipsnių
Citra 35g whirpool prie 75 laipsnių
Simcoe 35g whirpool prie 75 laipsnių
Mosaic 50g sausam
Citra 50g sausam
Simcoe 50g sausam
Mangrove Jacks's Hophead M66
Salyklas supiltas į maždaug 71-72 laipsnių 14 litrų vandenį, išmaišytas rodė 66+, po pusvalandžio rodė 64,5, po 50 minučių įjungta kaitlentė maždaug minutei, rodė 66+. Po maždaug 65-70 minučių pakelta iki 76-78 laipsnių ir perpilta į fermenterį. Apsideginau. Pasiilsėjo kol išploviau puodą. Tekinta lėtai, papildant 78 laipsnių vandeniu.
Visai nedėjau 60 min. kartinimo, tik 5 minutes (nemažai), prieš tai gal kokių 10-15 minučių pavirė. Whirpool įmesti ties 75 laipsniais, šaldoma maišant iki 50 laipsnių ir 20 minučių išjungtas šaldymas.
Į fermenterį apie 24 litrus (netekėjo) + 2 litrai iš nuosėdų (be nugaravimo per daug pritekinta). OG 1.040, labai žemas, bet normalus pagal kiekį.
Sausas įpiltas ketvirtadienį ryte, deja, išpilstyta antradienį ryte (po 5 parų), kai planuota sekmadienį vakare. FG rodė vos vos virš 1.000, nesuprantu, gali būti, kad iš likučių negerai rodė, nes matavau praktiškai iš išspausto sauso.
Keistas gavosi, visiškai skaidrus (dar niekada tokio skaidraus nemačiau) ir gan šviesus kaip koks pilzneris (hmm.... sauja Munich III spalvoje lyg jaučiasi), skonis šiaip sau, buvo ir geriau, buvo ir blogiau (lyg). Reikia baigti eksperimentus su mielėmis. 6-7/10.
Sausas įpiltas ketvirtadienį ryte, deja, išpilstyta antradienį ryte (po 5 parų), kai planuota sekmadienį vakare. FG rodė vos vos virš 1.000, nesuprantu, gali būti, kad iš likučių negerai rodė, nes matavau praktiškai iš išspausto sauso.
Keistas gavosi, visiškai skaidrus (dar niekada tokio skaidraus nemačiau) ir gan šviesus kaip koks pilzneris (hmm.... sauja Munich III spalvoje lyg jaučiasi), skonis šiaip sau, buvo ir geriau, buvo ir blogiau (lyg). Reikia baigti eksperimentus su mielėmis. 6-7/10.