Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Dead Dragon Club
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
22.0 ltr
OG:
1.046
FG:
1.004
ABV:
5.5 %
Pirminė fermentacija:
2022-02-05
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2022-02-24
Pastabos:
Marris Otter 4.0-4.5kg (iš akies nuo 5 kg)
BEST Caramel Pils 0.5kg
BEST Caramel Munich I 0.05kg (sauja)

Citra 5g 60min
Citra 5g 5min
Mosaic 5g 5min
Simcoe 5 5min
Mosaic 45g whirpool
Citra 40g whirpool
Simcoe 45g whirpool
Mosaic 50g sausas
Citra 50g sausas
Simcoe 50g susas

Įpilta 10 litrų (+2-2,5g gipso) 52+ laipsnių vandens, išmaišytas rodė apie 51. Po 15 minučių įpilta 6 litrai (+1g gipso) verdančio vandens, išmaišytas rodė apie 64 (Brewdog siūlo 62 laipsnius), bandau žemesnėje temperatūroje. Plius PH pagerintojo pusė šaukštelio. Po 35-40 minučių rodė vos 62 laipsnius, įjungiau trumpam kaitlentę, maždaug iki 64 pašilo. Po 75 minučių pašildyta iki 75 laipsnių, truputį palaukta ir perpilta į fermenterį. Tekinta lėtai pildant 78-80 laipsnių vandeniu. Pritekinta apie 28 litrus + 2 litrai iš likučių, perfiltruoti. Į fermenterį apie 24 litrus, OG 1.046. Šaldytuvui nustatyta 19 laipsnių.
Po savaitės išnešta į vonią, palaikyta dar beveik savaitę, po to grąžinta į šaldytuva, nustatyta 14 laipsnių sausam apyniavimui (be maišelio). Perlaikiau, išpilstyta po 5 (atrodo) parų. Kvepėjo, bet toks aštrokas kvapas. FG 1.004.
Putin chuilo!
Gavosi puikus, skonis ok, spalva tamsesnė nei geltona, bet ne tamsi kaip kartais gaunasi, kvapas mažokas. 8-9/10.
Prisijungę aludariai