Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Dead Dragon Club
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
21.5 ltr
OG:
1.044
FG:
1.002
ABV:
5.5 %
Pirminė fermentacija:
2022-10-31
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2022-11-22
Pastabos:
Marris Otter 1.0kg
BEST Pilsner 3.0kg
BEST Caramel Pils 0.5kg
BEST Caramel Munich I 0.05kg (sauja)
Avižiniai dribsniai 0.2kg
BEST Rūgštinis 0.1kg 

Citra 5g 60min
Citra 5g 5min
Mosaic 5g 5min
Simcoe 5g 5min
Mosaic 45g whirpool
Citra 40g whirpool
Simcoe 45g whirpool
Mosaic 50g sausas
Citra 50g sausas
Simcoe 50g sausas  

Mangove Jack's Hophead M66 10.5g

Įpilta 10 litrų (+3-3,5g pilnas šaukštelis gipso) 54+ laipsnių vandens, išmaišytas rodė apie 52+. Po 15 minučių įpilta 6 litrai verdančio vandens, išmaišytas rodė apie 66. Po 20 minučių rodė apie 64 laipsnius, trumpam įjungta kaitlentė. Po dar maždaug valandos pakelta iki 75, po 15 minučių iki 78 laipsnių. Keliolika kartų nupilta / perpilta (3l), tekinta lėtai, 1puodas + kažkiek arbatinukų. Pritekinta apie 29-30 litrų, panašu, galima buvo daugiau, šį kartą nespaudžiau, + puodukas iš likučių, perpiltas atgal. Whirpool pradėtas ties 60 laipsnių maišant iki 30 laipsnių, po to išjungtas šaldymas 30 min. Pilant mieles, įkrito pakelis :(, tikiuosi nieko blogo (na, arba reiks kaltinti rudenines muses, kurių pilna, arba eilinį kartą eksperimetavimą su mielėmis). Į fermenterį apie 24-24.5 litrų, FG 1.044, šaldytuvui nustatyta 18 laipsnių (viduj, SS). Po 6 dienų iškeltas į vonią, ir dar po savaitės atgal į šaldytuvą, sausas prie 14 laipsnių, išbuvo (bl, vėl) 10 (ar 11) dienų. Nežinau FG, spėju, labai mažas, kaip paskutiniu metu būna. Neblogas, kaip visada, bet mažiau jaučiasi kvapas, neįprastai skaidrus (Pilsen?..) 8-9/10.
Prisijungę aludariai