Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Annúminas Pale Ale
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
22.5 ltr
OG:
1.050
FG:
1.006
ABV:
5.8 %
Pirminė fermentacija:
2023-06-17
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2023-08-02
Pastabos:
Marris Otter
4.5kg
BEST Kvietinis salyklas 0.5kg
BEST Kvietinis salyklas 0.5kg
Avižiniai dribsniai
0.5kg
LalBrew New England 2x11g
Įpilta 17,5 litrų (+ šaukštelis gipso) 70 laipsnių vandens, išmaišytas
rodė apie 65 laipsnius, po pusvalandžio rodė apie 63+ laipsnius, trumpam
įjungta kaitlentė. Po valandos pakelta iki 78 laipsnių. Kelis kartus nupilta po 3 litrus
ir atgal, tekinta lėtai pildant iš arbatinuko 80 laipsnių vandeniu. Pritekinta apie 28 litrus + 2,5 litrus išspaudžiau iš likučių, perfiltravau ir į puodą. Truputį pavirta (apie 10 min.) ir tik po to mesti pirmi apyniai. Whirpool ties 54 laipsniais maišant iki 29, po to pusvalandžiui išjungtas šaldymas ir palikta. OG 1.049-1.050 beveik lygiai tiek pat kaip ir virimas Rohan's finest prieš tai su lygiai tokiu pačiu kiekiu ir tipu salyklo (ten gal labiau buvo 1.050-1.051, bet dabar lyg vizualiai truputį daugiau pritekinta). Šaldytuvui nustatyta 18 laipsnių (išorei, plastmasinis fermenteris).
Stovėjo apie savaitę, po to ilgai vonioje ir dar ilgiau su sausu (14 laipsnių), beveik pusantro mėnesio gavosi... Pz... Bet pilstant kvepėjo skaniai ir stipriai. FG apie 1.006, 22,5 litro.
Spalva lyg irgi tamsesnė, nei turėtų būti (oksidacija dėl per ilgo stovėjimo?), bet ne tokia stipriai tamsesnė, kokia gavosi su Rohan's finest. Skonis neblogas, bet ne pilnai, ko tikėtasi 8/10.
Spalva lyg irgi tamsesnė, nei turėtų būti (oksidacija dėl per ilgo stovėjimo?), bet ne tokia stipriai tamsesnė, kokia gavosi su Rohan's finest. Skonis neblogas, bet ne pilnai, ko tikėtasi 8/10.