Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Annúminas Pale Ale
Aludaris:
Kiekis:
21.0 ltr
OG:
1.052
FG:
1.010
ABV:
5.5 %
Pirminė fermentacija:
2024-09-30
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2024-10-16
Pastabos:
Marris Otter 4.5kg
BEST Munich I 0.15kg

Citrala 3g 60min
Galaxy 50g whirpool
El Dorado 50g whirpool
Citra 47g whirpool
Ella 50g whirpool
Galaxy 50g sausas
El Dorado 50g sausas
Citra 50g sausas
Ella 50g sausas

Fermentis Safale US-05(56)

Kas keista: 4,5kg vietoj 4kg (per mažai) ar 5kg (per daug), be kvietinio, bet 1kg dribsnių, likutis labai seno Munich I. Apynių likučiai, nebuvo pirkti Galaxy, tad sumečiau, kas liko: ir Ella, ir El Dorado. Plius sugalvojau dar ir Citra įmesti, tai pirmą kartą su 400g apynių :). 3g 60min vos vos pakartinti. Dar bandžiau aukštesnėje temperatūroje salinti, gavosi nuo 69 iki kol nusileido iki 67 (mačiau vieną komercinę NEIPĄ salino prie 71, bet tiek nesiryžau).

Užpilta 17 litrų 75-76 laipsnių vandens (+truputsi gipso ~2-3g + šaukštelis PH pagerintojo 4-5g), išmaišytas rodė 69+, atviras po pusvalandžio rodė apie 67. Pritekinta apie 28-29 litrus (iš akies), apie 5 nugaravo beverdant. Whirpool ties 60 laisnių maišant iki 30 laipsnių, toliau neišjunginėjau šaldymo, bet ir nemaišiau. Atrodė, gan daug, tad plastmasinis fermenteris, 18 laipsnių šonui (išorėj), nors į fermenterį apie 24 litrus, būtų ir SS susitvarkęs. OG iš likučių 1.052. Po savaitės pradėta kelti temperatūra, po to išnešta į vonią, kur šilta. Sausas įpiltas po 10 dienų, ketvirtadienį ryte, taikyta išpilstyti sekmadienį po pietų, bet... (vėl, cepelinai, nėr sveikatos ir pan. ) išpilstyta trečiadienį. Ne taip ir blogai lyginant su ankstesniais. Pilstant kvepėjo nestipriai, be to, įtartinai prie fermenterio buvo keletas mėsinių muselių. 21 butelys, paskutiniame bus daug nuosėdų. FG nežinau, spėju.
Prisijungę aludariai