Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Lengvuma 3787
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
23.0 ltr
OG:
1.075
FG:
1.004
ABV:
9.3 %
Pirminė fermentacija:
2014-03-16
Antrinė fermentacija:
2014-03-30
Išpilstyta:
2014-05-18
Pastabos:
IBU 39. Protein rest 54 C 20 min., salinimas 90 min. 64 C., keliam iki 72C dekokcijos pagalba, keliam iki 77, tekinam. Verdam 90 min. Invertuotas cukrus 1 min. prieš pabaigą. Šaldom iki 18 C. Fermentacija 20 C 6 dienos. Prie 1.011 keliam į antrinę mėnesiui 8 C. Gaunam 1.010. Darom 0,5 litro starterį, dedam 6 g/l gliukozės ir pilam į butelius. Laikom 2 savaites 22 C, po to rūsin pusei metų.
Westmalle vanduo: Ca - 41, bikarbonatai - 91, Mg - 8, Na - 16, sulfatai - 62, chloridai 26.
Darom vandenį panašų: labai mažos mineralizacijos šulinio vanduo + 4 gr. gipso, 1 g magnio chlorido ir 1 gr. druskos. Rūgštinam salinimo (20 ltr.) vandenį - 23 ml, tekinimo (16 ltr) - 3 ml 20% fosforo rūgšties.
Pabandom išlaikyti reikalavimą resto ir temp. kėlimo dekokcijos pagalba. Imam 10 ltr. vandens, 2,6 kg salyklo ir padarom 20 min. 54С restą (vanduo 61-62 C). Nupilam skystąją dalį ant likusio salyklo, tirštąją verdam. Į tą laiką pasikaitinam 10 ltr. vandens ir pasidarom restą likusiam salyklui. Verdam 10 min. ir juo keliam temperatūrą antrajam restui iki 64 C pagrindiniam salinimui 90 min.(sutaikyti virimo pabaigą ir 20 mim. resto pabaigą pagrindiniam salyklui). Po to jau puode keliam tekinimui. Ištekinti 25 ltr misos (16 ltr vandens tekinimui). Viso apie 36 ltr. vandens.

03 30 FG 1.006, ir į šaltąją.
Prisijungę aludariai