Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
88 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 20 d.

Parametrai

OG:
1.084
FG:
1.012
ABV:
9.5 %
IBU:
35
EBC:
8
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 5.210
Invertuotas cukrus (šviesus) 0.0 1.200
      6.410

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 2.7 50 60
El Dorado 14.3 12 60
Tettnanger (German) 3.1 35 30
      97  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
3787 Trappist High Gravity/3864 Canadian/Belgian 500.0 86

Pastabos

Kitas bus su 3864 Canadian/Belgian
Vanduo 15/16, 2 g gipso, 5 g CaCl, 41/53 rūgšties.
Ca - 123, Mg 17, Na 10, Cl 97, S04 55. Very malty.
50/64/70/78 - 15/30/iki neigiamo jodo/tekinam.
20 litrų vandens iki 5.4 pH - apie 90 ml rūgšties.

Komentarai

  • vikingas

    2014 m. Kovo 18 d.
    čia toks jau link atominio traukia :D stiprus
  • Peckelis

    2014 m. Kovo 18 d.
    Tik receptas toks, pažiūrėk virimą - dariau lengvesnį vasarai.
  • Regis

    2014 m. Kovo 18 d.
    Tripels being lighter in color typically use a less complicated malt bill. Starting with a pilsner malt base, they add up to 20% white candi sugar but typically lack the complex array of malts used for Dubbels.

    One of the main ingredients that makes Trappist ales unique is the yeast. Both Dubbels and Tripels use special Belgian yeast strains that produce fruity esters, spicy phenolics and higher alcohol. Often the Trappist ales are fermented at higher than normal temperatures for an ale yeast which increases the array of complex flavors from the yeast.
    Jei po vėlinių dar liks bent lašas - mielai susipažinčiau su rezultatu :o)
  • Nemas

    2014 m. Gruodžio 6 d.
    oho light... įdomu, kas paskatino pakartoti virimą? Kokie kriterijai?
  • Peckelis

    2014 m. Gruodžio 6 d.
    Geras alus, kokie dar kriterijai gali būti:) Pirmas virimas jau subrendo, galima ragauti, tai praviriau antrą - bus geras link vasaros...
Prisijungę aludariai