Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Kartinginis
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
25.0 ltr
OG:
1.046
FG:
1.018
ABV:
3.7 %
Pirminė fermentacija:
2017-07-22
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2017-08-06
Pastabos:
Salinimas 66C, po 50 min 1/3 dekokcija (prie 72C 15min pauze, tada užvirus dar palaikyta ~20min). 
Mentalas po dekokcijos 71C. Greit užvirinta ~8 litrai skystos mentalo dalies ir supilta atgal į salinimo indą, temp tapo ~75.
Tekinimas fly sparginant ~82C vandeniu.
Ištekinus apie 16L pasirodė, kad bėga per skaidri misa (gal sakau susidarė latakai ar ką?) Permaišau mantalą ir po 10 min tekinu toliau. Bėga vistiek skaidri :)
Viso tekinimas užtruko 1,5-2 valandas.
Puode ~29 litrai.
Fermenteryje ~25 litrai. OG - 1.046. Efektyvumas 62%. Kodėl? Ph (50ta salinimo minutę buvo apie 6.0)? Kada jį reik matuot? 
Pirmos 3 fermentacijos dienos prie 19C, likusios prie 23C (viso 15 dienų).
FG - 1.018. Panašu į sunkiai fermentuojamą misą.
 
Prisijungę aludariai