Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Kalėdinis
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
25.0 ltr
OG:
1.062
FG:
1.016
ABV:
6.0 %
Pirminė fermentacija:
2011-12-02
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2011-12-07
Pastabos:
BAJORŲ KALĖDINIS
25 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Karamelinis salyklas 220 EBC 0,8 kg.
3. Skrudintas salyklas 1200 EBC 0,2 kg.
Bendras SRM 28, EBC 76

Apyniai
Magnum kartieji 30 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 15 g. 20 min. virimo
IBU 37.09, santykis IBU/OG 0.61


Sausos mielės Safale S04, antra generacija

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 70 C vandens, salintas 2 val.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 60 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. OG 1062. virimo metu ideta 0,5 kg. gliukozės.
Pirma fermentacija 5d. FG 1016 , ABV 6%.
Antra fermentacija buteliuose 2d. šiltai, kambaryje,
Brandintas iki gruodžio 25d. rūsyje.
Prisijungę aludariai