Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
kvietinis
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
23.0 ltr
OG:
1.049
FG:
1.008
ABV:
5.4 %
Pirminė fermentacija:
2011-11-28
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2011-12-02
Pastabos:
BAJORŲ KVIETINIS
23 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 3 kg.
2. Kvietinis salyklas 5EBC 2kg.
Bendras SRM 3, EBC 9

Apyniai
Magnum kartieji 20 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 10 g. 20 min. virimo
IBU 27.54, santykis IBU/OG 0.56


Sausos mielės Safale S04. 11,5 g.

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 70 C vandens, salintas 2 val.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 60 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. OG 1049.
Pirma fermentacija 5d. FG 1008 , ABV 5,37 %.
Antra fermentacija buteliuose 2 d. šiltai, kambaryje,
Brandinimas 3 sav. rūsyje.
Prisijungę aludariai