Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Porteris
Aludaris:
Kiekis:
22.0 ltr
OG:
1.075
FG:
1.012
ABV:
8.3 %
Pirminė fermentacija:
2011-03-12
Antrinė fermentacija:
2011-03-16
Išpilstyta:
2011-03-16
Pastabos:
BAJORŲ PORTERIS SU MEDUMI
22 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Miuncheno salyklas 13 EBC 0,5 kg.
3. Karamelinis salyklas 220 EBC 1 kg.
4. Skrudintas juodasis salyklas 1200 EBC 0,5 kg.
Bendras SRM 45, EBC 120

Apyniai
Magnum kartieji 20 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 10 g. 20 min. virimo
IBU 24.78, santykis IBU/OG 0,33

Medus 0.7 kg. Pabaigoje virimo

Sausos mielės Safale S04. 11,5 g., starteris 30 min.

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 14 l 70 C vandens, salintas 2 val., salinimo metu kas 30 min. 2k. užpilta verdančio 1,5 l vandens.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. Užraugta apie 22 l. misos. OG 1075.
Pirma fermentacija 5d. FG 1012, ABV 8,25 %.
Antra fermentacija buteliuose 2d. , brandintas mėnesį rūsyje
Prisijungę aludariai