Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.

Parametrai

OG:
1.076
FG:
1.021
ABV:
7.3 %
IBU:
25
EBC:
104
IBU/OG:
0.32
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Karamelinis salyklas 220.2 1.000
Medus 2.0 0.700
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.500
      7.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 60
Tradition (German) 6.0 10 20
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

BAJORŲ PORTERIS SU MEDUMI
22 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Miuncheno salyklas 13 EBC 0,5 kg.
3. Karamelinis salyklas 220 EBC 1 kg.
4. Skrudintas juodasis salyklas 1200 EBC 0,5 kg.
Bendras SRM 45, EBC 120

Apyniai
Magnum kartieji 20 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 10 g. 20 min. virimo
IBU 24.78, santykis IBU/OG 0,33

Medus 0.7 kg. Pabaigoje virimo

Sausos mielės Safale S04. 11,5 g., starteris 30 min.

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 14 l 70 C vandens, salintas 2 val., salinimo metu kas 30 min. 2k. užpilta verdančio 1,5 l vandens.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. Užraugta apie 22 l. misos. OG 1075.
Pirma fermentacija 5d. FG 1012, ABV 8,25 %.
Antra fermentacija buteliuose 2d., brandintas rūsyje.
Prisijungę aludariai