Receptas / Bajorų porteris su medumi
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 26 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.076
|
|
FG:
1.021
|
|
ABV:
7.3 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
104
|
|
IBU/OG:
0.32
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 64.9 | |
Karamelinis salyklas | 220.2 | 1.000 | 13.0 | |
Medus | 2.0 | 0.700 | 9.1 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.500 | 6.5 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.500 | 6.5 | |
7.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 20 | 60 | |
Tradition (German) | 6.0 | 10 | 20 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 73 |
Pastabos
BAJORŲ PORTERIS SU MEDUMI
22 l.
Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Miuncheno salyklas 13 EBC 0,5 kg.
3. Karamelinis salyklas 220 EBC 1 kg.
4. Skrudintas juodasis salyklas 1200 EBC 0,5 kg.
Bendras SRM 45, EBC 120
Apyniai
Magnum kartieji 20 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 10 g. 20 min. virimo
IBU 24.78, santykis IBU/OG 0,33
Medus 0.7 kg. Pabaigoje virimo
Sausos mielės Safale S04. 11,5 g., starteris 30 min.
Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 14 l 70 C vandens, salintas 2 val., salinimo metu kas 30 min. 2k. užpilta verdančio 1,5 l vandens.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. Užraugta apie 22 l. misos. OG 1075.
Pirma fermentacija 5d. FG 1012, ABV 8,25 %.
Antra fermentacija buteliuose 2d., brandintas rūsyje.
22 l.
Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Miuncheno salyklas 13 EBC 0,5 kg.
3. Karamelinis salyklas 220 EBC 1 kg.
4. Skrudintas juodasis salyklas 1200 EBC 0,5 kg.
Bendras SRM 45, EBC 120
Apyniai
Magnum kartieji 20 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 10 g. 20 min. virimo
IBU 24.78, santykis IBU/OG 0,33
Medus 0.7 kg. Pabaigoje virimo
Sausos mielės Safale S04. 11,5 g., starteris 30 min.
Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 14 l 70 C vandens, salintas 2 val., salinimo metu kas 30 min. 2k. užpilta verdančio 1,5 l vandens.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. Užraugta apie 22 l. misos. OG 1075.
Pirma fermentacija 5d. FG 1012, ABV 8,25 %.
Antra fermentacija buteliuose 2d., brandintas rūsyje.