Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Pale ale
Aludaris:
Kiekis:
25.0 ltr
OG:
1.061
FG:
1.015
ABV:
6.0 %
Pirminė fermentacija:
2012-02-11
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2012-02-18
Pastabos:
BAJORŲ ŠVIESUSIS ELIS PALE ALE

25 l.

Salyklas:
Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 6 kg.
Miuncheno salyklas 13 EBC 1 kg.
Bendras SRM 5, EBC 13

Apyniai
Magnum kartieji 40 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 20 g. 20 min. virimo
IBU 49.45, santykis IBU/OG 0.81, dominuoja apynių skonis


Mielės : S04, antra generacija. Starteris 30 min.

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 15 l 80 C vandens, mentalo temperatūra 67 C, salintas 1.5 val., temperatūra nukrito 1 C.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 30 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 25 l misos. Tankis 15 %, OG 1061.
Pirma fermentacija 7d. FG 1015 , ABV 6%.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje 2sav.
Prisijungę aludariai