Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Pale ale
Aludaris:
Kiekis:
20.0 ltr
OG:
1.057
FG:
1.012
ABV:
5.9 %
Pirminė fermentacija:
2011-03-17
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2011-03-21
Pastabos:
BAJORŲ ŠVIESUSIS ELIS

20 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
Bendras SRM 3, EBC 9

Apyniai
Magnum kartieji 20 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 10 g. 15 min. virimo
IBU 31.33, santykis IBU/OG 0,55


Sausos mielės Safale S04. antra generacija., starteris 30 min.

Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 10 l 70 C vandens, salintas 2 val., salinimo metu kas 30 min. 2k. užpilta verdančio 1,5 l vandens.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 25 l misos. Užraugta apie 20 l. misos. OG 1057.
Pirma fermentacija nuo kovo 17d. iki 21d. FG 1012, ABV 5,9 %.
Antra fermentacija buteliuose nuo kovo 21 d. iki 28 d.
Brandintas rūsyje 2 sav.
Prisijungę aludariai