Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. lapkričio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 2 d.

Parametrai

OG:
1.035
FG:
1.009
ABV:
3.5 %
IBU:
0
EBC:
16
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Muskovado cukrus 40.0 0.500
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 0.500
      1.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Habanero pipiras 1.0 1 5
Imbieras 0.0 200 5
      201  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 3.0 75

Pastabos

Pusė partijos fermentuojama su kvietinio alaus mielėmis, kitai pusei laktofermentacija.

Komentarai

  • null

    2011 m. Lapkričio 26 d.
    Efektyvumas verdant tokį silpną alų bus žymiai didesnis, o atenuacija su lakto fermentacija bus 90 minimum:) taigi tavo alus gali ir 4.5% abv siekt
  • Naminis

    2011 m. Lapkričio 26 d.
    Regi, dar pusė kg cukraus
  • pofke

    2011 m. Lapkričio 26 d.
    Jo, cukraus pusė kg dar, nes šitas "alus" (ginger ale) verdamas ne vienas vartoti, o kartu su romu. Cukrus dėl tos pačios priežasties, kad labiau suderinti abu skonius. Muskovado yra nerafinuotas, rudas, lipnus, savotiško kvapo ir skonio cukrus, taip kad šito reikalo tikrai nepagadins;)
  • Žaldokas

    2011 m. Lapkričio 27 d.
    Gerų Jums pagirių ponai :)
  • Regis

    2011 m. Lapkričio 30 d.
    Naminis: sorry, nepastebėjau :)
Prisijungę aludariai