Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gegužės 11 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. gegužės 25 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.010
ABV:
5.0 %
IBU:
30
EBC:
23
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.700
Karamelinis salyklas 240.6 0.300
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Green Bullet 13.0 12 60
Green Bullet 13.0 12 15
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 80

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 150 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra xxºC)
Prisijungę aludariai